Möt damen i slotspelet som får dig att glömma jackpotten

Med spelautomaten Cash & Carry: Shopping Spree vill Paf-teamet spinna vidare på Cash & Carry, den mångåriga succén som hunnit bli en klassiker. Man kan säga att de både lyckas och misslyckas med det.

Är du en vän av det ursprungliga slotspelet Cash & Carry? Då har du säkert varit så pass nyfiken att du i alla fall har sneglat på uppföljaren Cash & Carry: Shopping Spree, eller hur?

För egen del konstaterar jag att uppföljaren känns värdig. Den försöker inte bara rida på föregångaren, uppföljaren tillför faktiskt viktiga element till själva Cash & Carry-berättelsen.

Men just det narrativa bidraget gör allt mer knepigt. Låt mig förklara.

Karaktären i det ursprungliga Cash & Carry-spelet är en shoppingglad dam. I en scenografi med känsla från 1960-talet är hon både vår ciceron och aktör i spelet, hon har alltså en dubbelroll. Men hon håller oss hela tiden på armlängds avstånd och förblir gåtfull. Som spelare får vi snällt finna oss i det.

Ny spelautomat piffigare än någonsin

I Shopping Spree är hon tillbaka, piffigare än någonsin. Verbalt uttrycker hon känslor mycket tydligare än tidigare, vilket framhäver hennes personlighet. Som spelare blir vi mycket fortare "du" med damen än i det ursprungliga spelet.

spela spelautomaten cash & carry: shopping spree

Att jag ställer mig tveksam, eller i alla fall är kluven, till Shopping Spree är just att jag vill få mer kontakt till med karaktären.

Nu känns det som om Pafs spelutvecklare (ja, spelet är utvecklat i deras egen spelstudio) frestar med en karaktär som du gärna vill få en tajtare relation till – men det blir ändå stopp – alldeles för fort! Du får komma en smula närmare men inte ända fram.

Spelets freespins och bonusspel är det verkligen inget fel på, men tidvis kommer jag på mig själv att vara redo att byta ut ett bonusspel mot ännu mer närvaro och variation av karaktären, hon är ju så underhållande! (Hon är ju också namnlös, läs mer om det här.)

Å andra sidan behöver man inte vara Einstein för att räkna ut hur gänget på Paf resonerar.

Jag kan slå mig i backen på att de för länge sedan bestämde sig för att satsa långsiktigt och målmedvetet på shoppingdamen och hennes personlighet. Som ett högklassigt vin låter de henne nog mogna och utveckla sin karaktär över tid.

Medan det sker får vi vanliga dödliga tålmodigt vänta tills ridån går upp nästa gång. Sedan får vi se vad shoppingdamen har hittat på.

Text: Joakim Enegren