Glittrigare än så här blir inte ett jackpottspel

Att stiga in i Mega Fortune Dreams-världen är värre än att tvingas hälsa på hos en nykläckt Hollywoodstjärna. Om glitter och guld inte är något för dig ska du fly – och det fort. Annars riskerar du förloras i en bisarr guldvärld.

Det har skrivits hyllmeter med hyllningar till jackpottspelet Mega Fortune Dreams och föregångaren Mega Fortune. Du känner säkert igen flåsandet: Miljonvinster! Progressiv jackpott! Megavinnare! Bonusspel!

Man blir ju aningen matt. Även om hajpen stämmer: många av jättevinsterna på nätet kommer från Mega Fortune-spelen.

Ändå är det enligt mig inte de enorma jackpottarna som är det mest fascinerande med Mega Fortune Dreams. Det mest intressanta är faktiskt hantverket som ligger bakom spelautomaten.

Om du känner till spelvärlden så vet du att spelleverantören NetEnt hör till branschens toppskikt. Spelen som NetEnt producerar är genomtänkta och spelupplevelsen är gedigen. Du kan verkligen känna kvaliteten, så att säga.

Det gäller i allra högsta grad Mega Fortune Dreams. Jag gör mig mer än gärna lustig över glittret och glansen. Men jag kan omöjligt kritisera speldesignen, den har skapats med mycket kärlek och omsorg. När grafiken, ljudeffekterna och animationerna är minutiöst planerade, blir resultatet en högklassig spelupplevelse. 

Stora jackpottar i jackpottspelet Mega Fortune Dreams

Ett annat exempel på NetEnts kvalitetstänk är slotsspelet Gonzo’s Quest. Tematiskt är Gonzo en fullständig motsats till Mega Fortune Dreams, men kvalitets- och innovationsmässigt smyger sig den lille conquistadoren Gonzo faktiskt högre upp på min betygsskala.

Bländas du också av Mega Fortune Dreams-glittret? Men ändå sugen på jackpottarna? Då ska du förstås ha dina mörkaste solglasögon på näsan nästa gång du vill besöka bling-bling-världen.

På tal om jackpott: Är du nyfiken på hur det ser ut när man vinner en jackpott? Då ska du kolla filmklippet med jackpottvinsten på Mega Fortune Dreams. Ett varningens ord: Det finns risk för att du blir besviken – inte över vinstsumman men nog över avsaknaden av fanfarer och färggranna fyrverkerier. Men kanske det inte är det viktigaste.

Hur känns det då att vinna en stor jackpott? Den lycklige vinnaren till 3,4 miljoner euro berättar själv hur det är att vinna på jackpottspel.

Text: Joakim Enegren