Spelautomaten Cash & Carry och shoppingdamen som fick kultstatus

Vad har Lara Croft, Mario, Pacman och Gordon Freeman gemensamt? Jo, alla är de älskade spelkaraktärer som fått kultstatus. Men vem saknas i listan? Pafs egen Cash & Carry-dam, förstås!

Redan när spelautomaten Cash & Carry lanserades 2005 hade Pafs spelchef Kim Johansson sina aningar om hur det skulle gå.

– Allt stämde i Cash & Carry. Karaktären var solid, spelupplägget hade en perfekt balans mellan handling och harmoni. Det kom inte som någon överraskning att spelautomaten blev en hit.

Det som däremot blev en överraskning var karaktärens popularitet. Med åren har den shoppande damen fått sin egen skara hängivna beundrare.

– Jag kan egentligen inte förklara fenomenet. Damen har helt enkelt en sympatisk personlighet och glimten i ögat. Hon förtjänar sin kultstatus, säger Kim Johansson.

 

spelautomaten cash & carry

Spelautomatens karaktär namnlös

Vad Cash & Carry-damen däremot saknar är ett namn.

– Ja, konstigt nog har hon aldrig fått ett namn, inte ens internt här på Paf. Hon är älskad men namnlös. För flera år sedan försökte vi döpa henne, men det rann ut i sanden.

Så damen må vara namnlös, men hon har fått en tvillingsyster. Under våren 2016 lanserades slotsspelet Cash & Carry: Shopping Spree, en uppföljare med fräsigare grafik och ett snabbare tempo är manegen krattad för en livligare spelupplevelse.

– Damen vi möter i Shopping Spree är piggare och klart mer shoppingsugen. Dessutom kastar hon sig med hull och hår in i spelet. Hon bidrar med en fantastisk inlevelse som smittar, säger Kim Johansson och tillägger:

– Och inte heller hon verkar ledsen över sin namnlöshet.

Text: Joakim Enegren