Tennis är en av de mest populära sporterna att spela på online

I synnerhet i Live Betting. Varför inte satsa på tennis?

Tennishistoria

Tennis är en mycket gammal sport som började spelas i mitten av 1800-talet. Tennis spelas med game och set. I varje game räknas poängen 0, 15, 30, 40 och vinstpoängen game. Om poängställningen är 40 lika måste du vinna med två poängs marginal. Visste du att poängsystemet med 15, 30, 40 troligen kom till p.g.a. en urtavla i ena änden av spelplanen? Det var ursprungligen 15, 30, 45 men 45 kortades ned till 40 eftersom 45 tog för lång tid att säga.

Ett set avgörs av den spelare som kommer först till 6 game. Om poängställningen blir 6-6 avgör oftast ett tiebreak setet. Först till sju poäng vinner tiebreaket. Spelaren måste vinna med minst två poäng, vilket innebär att ett tiebreak fortsätter tills det inträffar.

Tennisens historia

De flesta matcher spelas som bäst av tre set. I Grand Slam-turneringar är det bäst av fem. I de flesta Grand Slam-turneringar kan inte ett slutset avgöras med ett tiebreak. Därför måste en spelare vinna med två games marginal. 2010 spelade i själva verket John Isner och Nicolas Mahut ett slutset till 70-68 i Wimbledon.

Tennisturneringar spelas på flera olika typer av underlag: hardcourt, inomhus hardcourt, grus och gräs. De olika banorna har olika egenskaper, i synnerhet när det gäller spelets hastighet. Gräs är det snabbaste underlaget, grus det långsammaste och hardcourt ett mellanting. Vissa spelare har blivit specialister på en typ av bana. Det finns många spelare som är riktiga experter på grusbanor men har svårt att hantera de snabbare bantyperna där spelet spelas annorlunda.

Det finns fyra stora turneringar (Grand Slam) på ett år: Australiska öppna i januari, Franska öppna i maj, Wimbledon i juni och Amerikanska öppna i september. Varje tennisspelares dröm är att vinna en Golden Grand Slam, d.v.s. att vinna alla Grand Slam under ett och samma kalenderår. Det är mycket, mycket sällsynt.

Tennissäsongen börjar i januari och slutar i november. Herrarnas serie heter ATP-touren och slutar med ett ATP-slutspel där de åtta bästa singel- och dubbelspelarna tävlar mot varandra. Damernas serie heter WTA-touren med liknande slutspel som hålls i slutet av oktober.

Davis Cup är en årlig internationell lagtävling mellan herrarnas landslag. Länder från hela världen tävlar i ett utslagsformat. Finalen spelas normalt i oktober och vinnarna kan kalla sig för världsmästare i tennis. USA vann den första titeln och har också vunnit flest titlar i historien (32). 2015 tog Andy Murray Storbritannien till dess första Davis Cup-vinst på 79 år!

Hur man spelar på tennis online hos Paf

I tennis satsar du oftast på vem som blir matchens vinnare (1 2). När du spelar live ändras oddsen mycket fram och tillbaka beroende på breakchanser, breakbollar, den snabba förändringen i poängställning o.s.v. Live Betting i tennis bjuder verkligen på många möjligheter. Ett stort urval av vadslagningstyper och snabba förändringar av oddsen under matchens gång ökar spänningen och glädjen i spelet.

För att höja oddsen är set betting ett bra val. Om du satsar på att en favorit ska vinna så blir oddsen högre om du väljer en poängställning på 2-0 eller 2-1, istället för bara en rak vinnare.

Bet online on Tennis

Vad du inte visste om tennis...

Varför är tennisbollar gula?

De brukade faktiskt vara vita. Idag är de fluorescerande gula eller optiskt gula p.g.a. TV:n. 1972 bytte det Internationella tennisförbundet till gula bollar som de ansåg var lättare att se på TV:n. Under tiden fortsatte Wimbledon att använda de traditionella vita bollarna men började till slut med gula bollar 1986. Om du undrar varför de inte valde en rosa eller orange boll så finns det inget bra svar. Deras studie visade helt enkelt på att optiskt gult var det som syntes bäst mot tennisbanans färg.

Varför är tennisbollar luddiga?

Luddet på en tennisboll finns inte bara för skojs skull. Det är funktionellt. Tennisbollar är gjorda av studsigt gummi och filtbeklädnaden hjälper till att göra dem mjukare, vilket saktar ned deras hastighet i luften och reglerar deras studs. Lika viktigt är det att det ger tennisbollen mycket snurryta vilket är en viktig del av spelet. Samtidigt gör luddet det enklare att spela tennis än om du bara slår runt en råboll.

Vilken är den längsta tennismatchen?

Matchen mellan John Isner och Nicolas Mahut vid Wimbledonmästerskapen 2010 som omnämns ovan innehar rekordet för den längsta tennismatchen någonsin. Matchen varade i 11 timmar och 5 minuter. Hur höll spelarna sin energi uppe? Det sägs att tre kartonger med pizza och potatismos levererades till Isner under marathonmatchen!

Lägg ett spel på tennis online. Det är enkelt.

Bet online on Tennis